Denna gubbröra (nubbesill) slår nästan allt på alla jul-, midsommar- och ja alla dessa "smörgåsbord" som vi svenskar dukar upp vid de flesta högtider. Lika viktig tycker jag att gubbröra är som de flesta svenskar tycker om sill (som jag hatar).

Detta recept räcker till ca 4-6 personer

150g Matjesillfileér (1 burk)
150g Kall, kokt potatis
4st Hårdkokta ägg
0,5dl Majonnäs
1-2msk Gräddfil
1msk Kalles kaviar
4msk Hackad dill
0,5-1st Rödlök


Blanda majonnäs, gräddfil, kaviar och dill i en skål eller bunke.
Fin hacka rödlöken, äggen och matjesillfiléerna och blanda ner i majonnäsblandningen. Hacka potatisen, ett tips är att inte hacka potatisen för smått då den lätt mosas i röran.
Blanda försiktigt ner potatisen.

Servera denna gudomligt goda gubbröra på gärna hemgjort knäckebröd eller som tilltugg till resten av smörgåsbordet.
Hoppas det smakar!