Eneklt, gott och snabbt är ofta A och O i de flesta hushållen när tiden är knapp, barnen ska iväg på aktiviteter, man har haft en tung dag på jobbet eller att man bara vill "lyxa" till den vanliga fredagstacon så är detta recept en enkel lösning
här kommer ett recept på fantastiskt goda burritos som är en fylld tortilla som gratineras med salsa och ost. 

Ni får stå ut med dåliga bilder när det är bilder tagna hemma, hahaha!


Det du behöver för 4-6 portioner är följande:

2st Solo vitlök
1st Gullök
500g Chilisås (typ felix)
2msk Sriracha 
2dl Vatten
1000g Nötfärs (går bra med bland, kyckling eller sojafärs)
2pkt Tacokryddmix original
1burk Majs (198g)
300g Salsa (efter eget tycke med styrkan)
6st Tortilla (jag använde Grants original, som är en bra storlek)
500g Prästost (går bra med annan riven ost)
Smör till stekning
 
 
1. Sätt ugnen på varmluft 200 grader
2. Skala och grovhacka lök och vitlök, stek i lite smör tills de börjar få en fin gyllenbrun färg, ca 5min, häll över i en kastrull
3. Bryn köttfärsen till den är genomstekt, tillsätt tacokryddan och vattnet och låt sjuda några minuter, häll över i kastrullen
4. Tillsätt chilisås, majs och sriracha och ge det hela ett snabbt uppkok, stäng av plattan
5. Riv osten
6. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast, ta ett tortillabröd och lägg kant mot kant utan att vika ihop det helt, "ställ" ner i formen och fyll på med resten bredvid. 
7. Börja sedan från ena sidan och "öppna" första brödet och fyll med köttfärsfyllningen, vik sedan ner de två kanterna som ena är mot formen och motsatta som är mot nästa bröd, fortsätt på samma sätt med resterande av bröden
8. Smeta på salsan på toppen av bröden och toppa med den rivna osten o det ska vara MYCKET ost!!
9. Gratinera mitt i ugnen  i ca 20minuter eller tills osten fått fin färg
10. Servera med önskad sallad och grönsaker samt gräddfil eller créme fraiche, jag brukar hålla det enkelt med isberg och paprika

Lycka till!