En klassiker under jul ledigheterna...
Grymt gott med antingen marinerade citrusklyftor eller med saftsoppa.

6p

2,5dl Grötris
5dl Vatten
0,5tsk Salt
8dl Mjölk
2-3st Kanelstänger
1st Vaniljstång
3dl Grädde
3msk Vaniljsocker
Florsocker
 
1. Mät upp ris, vatten och salt i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.
2. Koka under lock i ca. 10minuter på svag värme utan omrörning
3. Tillsätt kanel- och vaniljstängerna samt mjölken och koka upp ytterligare en gång.
4. Lägg på lock och låt gröten stå på svag värme och svälla ca 30-40 minuter. Kyl ner gröten snabbt.
5. Vispa grädden med vaniljsockret (OBS! ej för hårt) smaka upp med florsockret så att grädden blir söt och god.
6. Ta ur kanel och vaniljstängerna ur gröten och tillsätt vaniljrädden, rör om och servera med marinerade citrusklyftor eller saftsoppa

Låt de väl smaka!