Här kommer ett extremt bra recept på pasta bolognese, det finns så många olika varianter och ingredienser som man kan ha i, och enligt vissa ska det vara på ett vis medans andra håller med till 0% men här komemr iallafall mitt bästa recept.


 
4portioner
 
500g Pasta
800g Svensk nötfärs
400g Krossadetomater
4dl Vatten
2st Stora morötter
3st Banan schalottenlökar
4st Vitlöksklyftor
4dl Felix tomatketchup
30g Fryst basilika
1msk Oregano
0,5dl Koncentrerad kalvfond
 
1. Koka upp vatten till pastan
2. Börja med att skala och finhacka löken
3. Fräs på löken och skala vitlöken och pressa ner i stekpannan
4 Häll lökblandningen i en stor kastrull och stek sedan på köttfärsen och häll i kastrullen
5. Tillsätt resterande av ingredienserna förutom morötterna och låt sjuda på svag värme
6. Koka pastan
7. Skala och grovriv morötterna och tillsätt dem i bolognesen när det återstår ca 5 minuter av pastans koktid (detta för att få lite tuggmotstånd)
8. När pastan är kokt och avhälld så smaka upp bolognesen med peppar och ev. lite salt, sedan är den klar att serveras och självklart med riven parmesan
 
TIPS 1: Använd en ballongvisp för att få bort alla köttfärsklumpar som kan bli när man steker köttfärsen
TIPS 2: Knaperstek lite rimmat sidfläsk och strö över för att ge denna rätt ett litet lyxigare och godare resultat


/Alex