Vad passar inte bättre en härlig sommarkväll, fredag, löning och exotisk värme i luften? 
Här får ni ta del av mitt bästa recept på limepaj, krämig, syrlig och fantastiskt fräsch paj, perfekt till alla kommande Studentfiranden, skolavslutningar och sommarkalas!


 
Serveringsförslag (Passionsmousse, kolacrisp, färska hallon och dulce de leche)

10-12 portioner, 60minuter
 
Botten:
0,5dl Strösocker
2,5dl Vetemjöl
100g Smör
1st Äggula
1tsk Vaniljsocker
 
Fyllning:
3st Ägg
2dl Strösocker
0,5dl Vetemjöl
2st Lime
 
 
1. Börja med pajbotten, blanda socker, mjöl och vaniljsocker i en bunke, tillsätt smör och äggula och blanda snabbt ihop till en fast deg
2. Tryck ut degen i en 24cm springform och ställ svalt i 30minuter
3.Värm upp ugnen till 200°, förgrädda pajskalet i 10minuter
4. Vispa under tiden ihop ägg och strösocker poröst, blanda ner mjölet, riv limeskal samt pressa ner saften
5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 15minuter. Låt pajen svalna i rumstemperatur så är risken mindre att den spricker. Förvara sedan i kyl minst 1timme innan servering
6. Servera gärna med tillbehör som bilden, men går alldeles utmärkt att servera med vaniljsås eller vaniljglass
 
 
Hoppas det blir erat nya "familjefika" för alla sköna släktmiddagar under sommaren, men blir det så så räkna nog med att en paj endast räcker till max 8 personer då den är super god! 

Lycka till!