Gillar du chokladmousse? Efter att ha smakat den karamelliserade chokladmoussen som det kommer recept på här kommer du att ÄLSKA chokladmousse. Bäst är om den får stå och dra tillsig minst 1 dygn ovispad. Så det blir perfekt att göra moussen imorgon och servera den efter söndagsmiddagen.

4 portioner

5dl Vispgrädde
150g Socker
200g Mjölkchoklad
2msk Vaniljsocker
Omsorg och kärlek
 
 
1. Börja med att koka upp grädden
2. Bryt elelr hacka chokladen och lägg den i en skål
3. Häll sockret i en medelstorkastrull ca 3l
4. Låt sockret smälta på svag värme tills det blir gyllenbrunt (karamell)
5. Häll grädden över karamellen OBS!!! Det bubblar och kan skvätta så var försiktig
6. Rör om tills det mesta av karamellen löst upp sig i grädden, tillsätt chokladen och vaniljsockret
7. Rör om ordentligt och kyl ner snabbt, låt sedan stå minst 1 dygn i kylskåpet
 
8. Vispa upp som vanlig grädde innan servering och servera med färska bär efter säsong.