Bilden har redan varit med en gång tidigare i min blogg, men det var för nästan 1 år sen och utan recept.
Så här kommer nu det efterlängtade receptet på mina "hemligt" goda köttbullar.
räcker till ca 30 medelstora köttbullar ca 4 portioner
800g Nötfärs
2 Bananschalottenlökar
0,5 dl Ljus sirap
1 dl Ströbröd
0,5 dl Grädde
1 Ägg
3 msk Slotts original senap
2 tsk Worcestersås
2-3 msk Kalvfond
Slat
Peppar
1. Hacka löken och fräs tills den blivit mjuk, låt svalna
2. Mixa löke med sirap, grädde, ägg, senap, kalvfond och worcestersåsen till en slät "puré"
3. Tillsätt ströbrödet och låt svälla i 5-10 minuter
4. Blanda ner nötfärsen och rör ihop ordentligt men inte för mycket
5. Stek en lite klick för att sedan kunna smaka av med peppar och salt
6. När smeten smakar bra så är det bara att sätta igång att rulla till önskade storlekar på köttbullarna
Jag själv tycker bäst om lite större köttbulalr som man bara bryner på i smör och sedan kör klart dem i ugnen på 150grader så blir de saftigare.
Serveras för bästa resultat med mandelpotatispuré, rårörda lingon, gräddsås från grunden och eventuellt smörstekta kantareller eller pressgurka (beroende på vad man gillar)
Ciao!
Det ser jätte gott ut :) Synd bara att bilden är så mörk. Kan rekommendera Lightroom som redigerings program om du inte redan har ett :)