För alla er som läst om min mat i mitt inlägg: http://lifeofalecco.blogg.se/2014/november/bildbomb-fran-thailandsresor.html så vet ni hur mycket jag diggar den här fantastiska rätten. Här kommer ett recept på min favorit från Thailand. (Det närmaste jag har skapat än så länge). Bild från min kokbok, dock ett nyare recept!

4 portioner


800g Kycklingfilé
2dl Oystersås
ca 1dl Maggie, en asiatisk smaksättningssås
3msk Kokos socker
1 Knippe vårlök
Cashewnötter
 
 
Gör såhär:

Strimla kycklingfiléerna. Häll lite olja i en het wokpanna, tillsätt kycklingen när oljan är riktigt varm och woka några minuter tills kycklingen fått färg. Strö över kokos sockret och rör runt. Tillsätt sedan oystersåsen och maggie och låt koka upp. Servera med hackad vårlök, en näve cashewnötter och nykokt jasminris.